Besnijdenis mannen (circumcisie) Besnijdenis bij volwassen

Besnijdenis mannen (circumcisie) Besnijdenis bij volwassen

Wat is een besnijdenis mannen?

Een besnijdenis bij mannen, ook wel circumcisie genoemd, is een eenvoudige chirurgische ingreep waarbij de voorhuid van de penis wordt verwijderd.

In Besnijdeniskliniek Europa vindt u enkel deskundige artsen en medisch specialisten met specialisatie in besnijdenissen voor zowel jongens als mannen. Onze kliniek hanteert strikte hygiënische standaarden en maakt exclusief gebruik van steriele instrumenten voor eenmalig gebruik.

Hoe ziet een besnijdenis man eruit?

Voorafgaand aan de ingreep ontvangt u een lokale verdoving, toegediend via enkele injecties aan de basis van de penis. Hierdoor is de gehele penis verdoofd gedurende de besnijdenis.

Tijdens de besnijdenis verwijdert de chirurg of uroloog een deel van de voorhuid. Vervolgens wordt de resterende huid met oplosbare hechtingen aan de rand van de eikel bevestigd. Na de ingreep wordt de eikel volledig blootgelegd. Dit is belangrijk om te voorkomen dat bij een erectie de eikel vast komt te zitten in de achtergebleven voorhuid, wat kan leiden tot para-phimosis en beklemming. In dergelijke gevallen kan een spoedoperatie nodig zijn. De hele procedure duurt doorgaans tussen de 15 en 30 minuten.

Stijl besnijdenis man
Stijl besnijdenis man

besnijdenis mannen latere leeftijd:

Overweeg je een besnijdenis op latere leeftijd? Klachten zoals een te strakke voorhuid bij volwassen mannen kunnen met succes worden aangepakt door deze procedure. Bij Mansani wordt de operatie uitgevoerd door een uroloog. Zelfs op latere leeftijd is dit een eenvoudige ingreep, en je zult al snel weer vrij zijn van klachten.

voor meer informatie over besnijdenis mannen vind jij op onze facebook pagina.

Waarom een besnijdenis mannen op latere leeftijd?

Een besnijdenis mannen wordt bij voorkeur vanuit medisch oogpunt in de kindertijd uitgevoerd. Desondanks zijn er verschillende redenen waarom mannen zich op latere leeftijd laten besnijden.

De meest voorkomende reden om op latere leeftijd een besnijdenis te ondergaan, is een te strakke voorhuid. Dit kan pijnklachten veroorzaken tijdens seksuele activiteit of bij het plassen. Om deze problemen op te lossen, kan ervoor gekozen worden om de voorhuid van de penis te verwijderen tijdens een besnijdenis.

Belangrijk om te weten: in onze kliniek voeren wij uitsluitend medisch noodzakelijke besnijdenissen uit vanaf de leeftijd van 18 jaar. Er geldt geen maximumleeftijd voor een besnijdenis mannen.

Besnijdenis (circumcisie) bij mannen en jongens heeft historisch gezien zijn oorsprong in diverse culturen. Echter, het staat vooral bekend vanuit de Joodse traditie van de Brit milah. In de West-Europese cultuur wordt besnijdenis mannen vaak overwogen om verschillende redenen, waaronder medische, esthetische of seksuele motieven.

Voor- en nadelen besnijdenis:

Zeker, hier zijn enkele voordelen en nadelen van een besnijdenis mannen:

Voordelen:

 1. Minder kans op infecties: Verwijdering van de voorhuid kan het risico op infecties aan de penis en urinewegen verminderen.
 2. Oplossing voor bepaalde klachten: Het kan een effectieve oplossing zijn voor problemen zoals terugkerende infecties, een te nauwe voorhuid, en vroegtijdige zaadlozing.
 3. Minder risico op SOA’s en HIV: Besnijdenis kan het risico op seksueel overdraagbare infecties (SOA’s) en HIV verminderen, deels door de vorming van een beschermende eeltlaag op de besneden eikel.

Nadelen:

 1. Mogelijk verminderde gevoeligheid: Een besneden eikel kan minder gevoelig zijn omdat de beschermende voorhuid ontbreekt.
 2. Droogte van de eikel: Besneden mannen kunnen glijmiddel nodig hebben vanwege mogelijke droogheid en irritatie tijdens seksuele activiteit.
 3. Mogelijk minder seksueel genot: Verminderde gevoeligheid kan leiden tot minder seksueel genot voor sommige mannen.
 4. Risico op complicaties: Er bestaat een risico op complicaties zoals bloedingen, infecties of ongewenste littekenvorming.
 5. Psychologische impact: Vooral wanneer niet om medische redenen uitgevoerd, kan een besnijdenis psychologische impact hebben.
 6. Onomkeerbare beslissing: Eenmaal besneden kan de voorhuid niet worden hersteld; het is een permanente beslissing.

Het is essentieel om professioneel medisch advies in te winnen en alle aspecten van de beslissing zorgvuldig te overwegen, rekening houdend met persoonlijke, culturele en religieuze overtuigingen.

Consult & Behandeling

Bij een consult wordt na een lichamelijk onderzoek bepaald welke behandelmethode het meest geschikt is voor jou. Over het algemeen wordt vaak gekozen voor een ingreep volgens de klassieke chirurgische methode. Hieronder vind je meer informatie over de operatie.

Hoe verloopt een circumcisie?

Een circumcisie, ofwel besnijdenis mannen, wordt uitgevoerd door een uroloog en verloopt als volgt:

 1. Lokale verdoving: De ingreep wordt onder lokale verdoving uitgevoerd. Verdovingsvloeistof wordt aan de basis van de penis ingespoten. Hierdoor voel je geen pijn meer, maar wel nog aanraking.
 2. Losmaken van de voorhuid: De voorhuid wordt losgemaakt van de eikel en vervolgens weggeknipt.
 3. Hechten van de overgebleven huid: De overgebleven huid wordt met enkele oplosbare hechtingen vastgehecht vlak onder de rand van de eikel.
 4. Geen verband na de ingreep: Na de besnijdenis wordt de penis meestal niet verbonden. De wond wordt bedekt met vaseline en een gaasje. De oplosbare hechtingen verdwijnen vanzelf na 7 tot 21 dagen.
 5. Verband verwisselen indien verbonden: Als de penis wel verbonden is, kan het verband een dag na de ingreep worden verwisseld.

Het is belangrijk om de instructies van de uroloog op te volgen voor een optimaal herstel na de circumcisie.

 Veelgestelde vragen over besnijdenissen:

Een besnijdenis wordt over het algemeen als een veilige procedure beschouwd. Desondanks, zoals bij elke operatie, zijn er altijd risico’s op complicaties. Enkele mogelijke complicaties kunnen zijn:

 1. Infecties: Na de besnijdenis kan er een infectie optreden. Het is van belang om de instructies van de zorgverlener nauwkeurig op te volgen om het risico op infecties te minimaliseren.
 2. Bloedingen: Hoewel zeldzaam, bestaat er een kleine kans op bloedingen tijdens of na de ingreep.
 3. Vermindering van gevoeligheid: In sommige gevallen kan besnijdenis leiden tot verminderde gevoeligheid van de eikel. Dit is echter een individuele ervaring en kan variëren.

Het is essentieel om alle mogelijke risico’s en voordelen van een besnijdenis met een gekwalificeerde zorgverlener te bespreken en eventuele zorgen of vragen aan hen voor te leggen. Het merendeel van de besnijdenissen verloopt zonder ernstige complicaties, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de procedure.

Het wordt over het algemeen aanbevolen om minstens 14 dagen na de besnijdenis niet te zwemmen, in bad te gaan of een sauna te bezoeken. Deze aanbeveling is gerelateerd aan de oplosbare hechtingen die zijn gebruikt tijdens de procedure. Het is belangrijk om het genezingsproces niet te verstoren en het risico op infecties te minimaliseren. Gedurende deze periode is het raadzaam om de instructies van de zorgverlener nauwkeurig op te volgen en eventuele vragen of zorgen met hen te bespreken.

Het wordt doorgaans aanbevolen om gedurende minstens 14 dagen na de besnijdenis niet te sporten en geen zware fysieke inspanningen te verrichten. Dit advies is bedoeld om het genezingsproces niet te verstoren, mogelijke complicaties te voorkomen en het risico op ongemak of letsel te verminderen. Het is belangrijk om de specifieke richtlijnen van de zorgverlener op te volgen en eventuele vragen of zorgen met hen te bespreken met betrekking tot het hervatten van fysieke activiteiten na de besnijdenis.

Het wordt over het algemeen aanbevolen om gedurende de eerste 6 weken na de besnijdenis geen masturbatie of seksuele activiteit te hebben. Gedurende deze periode is het cruciaal om het genezingsproces niet te verstoren en het risico op complicaties te minimaliseren. Na deze initiële herstelperiode kun je rustig beginnen met deze activiteiten, maar het is altijd verstandig om de specifieke instructies van je zorgverlener te volgen en eventuele vragen of zorgen met hen te bespreken voordat je je normale seksuele activiteiten hervat.

Een besnijdenis biedt geen absolute zekerheid tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s) of hiv, en het is geen vervanging voor veilig vrijen met een condoom. Er zijn echter enkele studies die suggereren dat besneden mannen mogelijk minder risico lopen op bepaalde SOA’s en hiv.

De reden hiervoor wordt vaak toegeschreven aan het feit dat de eikel van een besneden penis na verloop van tijd een dun laagje eelt kan ontwikkelen. Dit zou het virus moeilijker kunnen maken om door het slijmvlies van de eikel te dringen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit geen garantie biedt en dat andere preventieve maatregelen, zoals het gebruik van condooms, nog steeds essentieel zijn om seksueel overdraagbare infecties te voorkomen.

Individuen die overwegen een besnijdenis om deze reden te ondergaan, moeten dit zorgvuldig overwegen en professioneel medisch advies inwinnen. Het is altijd belangrijk om veilige seksuele praktijken te handhaven, ongeacht de besnijdenisstatus.

Een besneden penis is niet per definitie hygiënischer. Hoewel de verwijdering van de voorhuid kan leiden tot minder kans op infecties omdat vuil niet in de voorhuid kan blijven zitten, betekent dit niet dat besneden mannen automatisch hygiënischer zijn.

Beide groepen, besneden en onbesneden mannen, hebben evenveel kans op infecties. Het voorkomen van infecties hangt vooral af van de persoonlijke hygiënepraktijken. Een goede persoonlijke hygiëne, zoals regelmatig wassen, is van essentieel belang, ongeacht of iemand besneden is of niet. Besneden zijn betekent niet dat men volledig immuun is voor infecties; het is belangrijk om de penis goed te reinigen om de algemene genitale gezondheid te behouden.

Besnijdenis Kliniek Europa gespecialiseerd team

M.A.-Marius-Kemler-removebg-preview

Drs. M.A. (Marius) Kemler

Categories: Plastisch chirurg
Sinds 2007 werkzaam als plastisch chirurg in het Martini Ziekenhuis.  
Aandachtsgebieden: Hand- en polschirurgie Borstreconstructie Esthetische chirurgie

Drs. M.A. (Marius) Kemler

Sinds 2007 werkzaam als plastisch chirurg in het Martini Ziekenhuis....

Drs. T. Wierzbicki (1)

Drs. T. Wierzbicki

Categories: Anesthesist

GP in training as of early 2022. Passionate about well-being and learning how to share that with my patients.

Drs. T. Wierzbicki

GP in training as of early 2022. Passionate about well-being...

Drs. M. Almorie

Categories: Basisarts

Mijn naam is Mustafa Al Morie, ik ben BIG-geregistreerd arts in Nl. In Koning kliniek heb ik veel ervaring gehad met besnijdenis ingrepen ( kinderen en volwassenen).
Tijdens het besnijdenis hou ik rekening met medische en cosmetische aspecten om perfect resultaat te krijgen.

Drs. M. Almorie

Mijn naam is Mustafa Al Morie, ik ben BIG-geregistreerd arts...

Drs. M. Luparello

Categories: cosmetisch arts

Drs. Marzia Luparello is een senior BIG geregistreerde arts binnen onze kliniek. Ze heeft afgelopen jaren veel ervaring in de besnijdenis bij zowel volwassen mannen, kleine jongens als baby’s. Drs. Luparello is trots op haar expertise, neemt tijd voor de patient en stelt ze op hun gemak. Drs. Luparello streeft naar perfectie!

Drs. M. Luparello

Drs. Marzia Luparello is een senior BIG geregistreerde arts binnen...

Ontdek wat onze klanten over ons zeggen

Eric Derksen
Eric Derksen
Hele fijne kliniek en een snelle reactie via telefoon, WhatsApp en email. Ben zeer snel geholpen en ook de nazorg is perfect te noemen, waarvoor dank. Het team is professioneel, vriendelijk en stelt je gerust tijdens de behandeling. Ik heb mij voor niets druk gemaakt, het is super gegaan en mijn vrouw en ik zijn super tevreden over het resultaat. Ik heb weer een normaal pijnloos leven, waarvoor mijn grootste dank.
Tina Tafa
Tina Tafa
Hele fijne klinik met een team die is alltijd gericht en suportiev. Ze neemen de tijd voor uitleg en behandeling ging heel supel. Zijn goed aansprakelijk en bereikbaar 24/7 voor alle vragen en twijvelen. Echt een aanrader.
Remo van der Jagt
Remo van der Jagt
Erg goed ervaren artsen die her besnijdenis kunnen uitvoeren bij mij. Ook zeer vriendelijk. Voel me goed geholpen en ondersteund vandaar de 5 sterren!🤲
abdel Elkhamssi
abdel Elkhamssi
Top service 10 op 10 masha Allah ماشاء الله معاملة ١٠ على ١٠
H Prithipal
H Prithipal
Vriendelijke arts Marokkaans afkomstig. Attent, luistert naar de wensen van de ouders. Traditioneel manier uitgevoerd ( Islam) dit was ook onze wens Kindje heeft weinig last van de ingreep. Alles ziet er erg netjes en mooi uit. Alle lof voor deze arts. Ik raad dan ook, iedereen deze kliniek aan en ook deze arts. Meneer heeft verstand van wat hij doet en werk erg nauwkeurig. M almoni. Wij waren hier op 21 April 2024. Als ouders van onze zoontje AMIR PRITHIPAL, raad ik iedereen deze kliniek aan.
Narimane Merad
Narimane Merad
Je recommande cette clinique la circoncision de mon fils ça s’est bien passé Équipe, très professionnelle, merci 🙏
Marieke Funcken
Marieke Funcken
Erg tevreden, we werden snel en vriendelijk geholpen. We hebben een duidelijke uitleg gehad over de nazorg en werden dagelijks gevraagd voor een update of nog steeds alles goed ging met onze zoon. Mochten we nog een derde zoon krijgen zouden we zeker hier naar terug gaan!
Martin Gkousgkounis
Martin Gkousgkounis
Heel erg tevreden. Goed ontvangen en het team heeft veel kennis en is heel aardig. Schone locatie en de prijs die betaald wordt is ook erg goed
S Hasan
S Hasan
Heel goed ervaring de zijn zo vriendelijk mensen bij mijn erst kind was ik bij andere kliniek geweest had ik zo slecht ervaring